Täck med fyllning. Gör likadant med nästa lager också. Täck även ovansidan och kanter med fyllningen. Garnera med t ex gurka, tomat, skinka, ägg och ost, eller något annat som du tycker är gott t ex skaldjur
Ta citronskivan och lägg den snyggt uppe på räkorna och garnera med lite dill. Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar
Blanda philadelfiaosten med skinkan och bre på nästa lager. Dekorera med sallad, ost, skinka och ägg. Börja med att koka äggen, strimla salladen, skär 10 st skivor skinka i små bitar
Jag gillar denna ganska lyxiga smörgåstårtan som är ren i smakerna och vacker att titta på. Breder därefter ut resterande fyllning och täcker med ett tredje lager bröd
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Smörgåstårtan görs i fyra lager. Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar. Blanda ihop de 3 kokta äggen som hackas och 6 msk kaviar, resten av purjolöken och de skalade räkorna och 1/3 av majonnäs mixen (se lager nr 4) till en röra som läggs ut på Hönökaka nr 3
Ta inte i all frukten med en gång utan lite i taget. Dekorera runt om med sallad, gurka och ost. Dekorera ovanpå med resten av skinkan, rostbiff, ostskivor och gurka
De frysta räkorna lät jag tina i kylen över natten tillsammans med grunden. Jag gjorde grunden av tårtan kvällen innan den skulle ätas för att låta den suga åt sig av de olika lagren för att sedan dekorera den dagen efter med fräscha tillbehör till toppningen
mingodasida Det var min kära sambo som överraskade mig med denna goda smörgåstårta. Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka
Smörgåstårtan är väldigt saftig och garneringen med rostbiff i täten gör hela tårtan. Den här har fina smörgåstårtan har jag helt på eget bevåg snott från fina Kryddburkens sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.