Den här tjejen kom på något som otroligt många i vårt stressade samhälle längtade efter, ett bröd som jäser över natten, som man slipper knåda och ser ut och smakar som ett riktigt bageri bröd
Apropåfavoritbröd. Låt svalna på galler innan du skär upp och serverar. Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
Blada ihop allt och platta ut runda bröd. 2 dl vetemjöl 2 dl rågsikt50 gr mjukt smör2 tsk bakpulver 1 tsk salt2 dl fil eller yoghurtRör ihop bakpulvret med mjölet först
Vält eller lyft ut brödetpå ett galler och låt svalna en timme innan du delar det. När degen jäst och blivit lite (inte mycket) större så ser du fullt med små bubblor på ytan
Souvlaki på Weber grillspett. Jag grillade både bakpotatis och sötpotatis. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
Det är däremot lite svårare om man av någon anledning vill dra ner på kolhydraterna i kosten, inte tål gluten eller har tröttnat på salladsblad som "bröd"
Vad sägs om att grädda lite pitabrödpå grillen. Tag degen och arbeta den lite på ett mjölat bakbord. Följ receptet och resultatet blir mjuka fina, goda pitabröd som kan fyllas med grillat och diverse goda tillbehör
Friterad blomkål är också ett passande vegetariskt alternativ på buffébordet. dessa små vegetariska vårrullar passar perfekt som plockmat på buffébordet
Pizza på Liba bröd har varit ett populärt och hett ämne i grupperna jag följer på Facebook. Precis som Vitkålsgratängen så blev jag även nyfiken på denna pizza
Kommentarer
Hakim
Ser gott ut!
Logga in eller Registrera för att kommentera.