Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. ½ kg kassler. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Medan potatisen kokar kan man förbereda det övriga. Blanda ihop creme fraiche med lite majonäs och tillsätt en liten skvätt mjölk för att göra den lite tunnare, inte "rinnig" men lite tunnare, efter tycke och smak så klart
Häll i skinkan och smaka av med salt och peppar. Skrivet 2016-07-07 Klockan 13. 24. 21. Vi brukar alltid spara en lite bit av julskinkan och för ett tag sedan togs sista biten upp ur frysen för att användas i en god pastasås
Det är också gott att smaksätta gratängen med senap eller byta ut svartpeppar mot citronpeppar. Jag älskar potatisgratäng, blandar man sen ner kassler eller skinka så har man en hel middag i formen
Den här goda kasslergratängen är både billig att göra och väldigt god, en perfekt vardagsrätt som blir färdig i ugnen medan du dukar bordet och plockar lite
Som tur är är sambon ledig i mellandagarna så han har tid att fixa med detta. Dela kycklingfiléerna längsmed så det blir två filéer av varje filé och skär dom sedan i strimlor
Skiva sedan upp falukorven, purjolöken och tomaterna i lagom tunna skivor och varva detta i en stor ugnsfast form tillsammans med krossade tomater, broccolin och div kryddor
Kassler i krämig sås blandat med ris, MUMS. Vi äter inte vanlig kassler så istället använder vi en rostad kalkon eller kyckling som påminner om kassler
Vill man bara garnera med dem och inte sätta in i ugnen igen, går det alldeles utmärkt att göra. Stek kasslerskivorna och lägg dem sedan i ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.