Blanda saffranet med likör och vatten. Ta upp bladen och värm dem försiktigt med saffransspriten. Smält chokladen med smöret och blanda med kexsmulorna
Igår kom de över med lammfiol, renhjärta, renkorv, tre ostar från Sonias och den här efterrätten. Ta upp bladen och värm dem försiktigt med saffransspriten
Blanda vetemjöl, smör, socker, vaniljsocker, bakpulver i matberedare eller med fingertopparna. Serverar du som dessert är det gott med bär och en klick vispgrädde till kakan
Vi får gäster ikväll och det är som vanligt mycket att fixa med. Jag har tänkt att hinna med promenad, matlagning, dukning och lite fixande inför kvällen
Och jag passade på att testa ett nytt recept jag hittat – saffranscheesecakemed pepparkaksbotten. Vi firade advent med en mysig playdate och fika med några kompisar
Det här receptet har jag fått av min kompis Liv som jag bodde granne med när jag växte upp. Liv har alltid varit duktig på att baka, och när vi har vårt traditionella julfika tillsammans brukar hon bjuda på den här saffranscheesecaken
Krossa digestivekexen & pepparkakorna i en mixer och blanda med smöret. Vispa philadelphiaosten med kesellan och äggen, tillsätt de torra ingredienserna och rör till en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.