1400 g
penne-pasta 300 g oxfilé 3 msk smör 4 dl grädde 3 dl kraftig oxbuljong 0,5 dl konjak 1 kvist färsk timjan 1 gul lök salt och svartpepparKoka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag. Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, konjak och grädde och låt småkoka i 10 minuter. Tärna oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan.
Slå på gräddeoch fond och tillsätt champinjonerna skurna i skivor. Solen har varit framme men blåsten ute är verkligen iskall så jag har hållit mig inomhus med tända ljus och lite kökspyssel idag
Ugnsgratinerad med ananas och ost, bräckt i stekpanna eller i gratäng med potatis och purjolök är några varianter men jag tänkte tipsa er om två nya rätter, bland annat den här som blev väldigt omtyckt här hemma
Tillsätt färskost, gräddeoch kryddor och låt koka samman. Sitter här med datorn i knät och har precis packat en liten väska inför ett trevligt event imorgon
Men barnen vill ju alltid ha pasta, så varför inte göra en taco-version med pasta. Det är fredag och jag vet att ni är många där ute som kommer att äta tacos ikväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.