Hittade ett kakrecept i min hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen. Kommer inte ihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fick mig att lägga det i sparahögen var nog farinsockret i toppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
Jag provade med en först, smakade och provade mig fram för rätt tid osv i fritösen. Mina munkar fyllde jag med vaniljkräm – välj själv om du vill använda en färdig kräm eller om du gör en egen
Det blev en riktigt mysig lördag som startade med en springrunda och lite frukost. Lunchen blev en enkel men god pastagratäng och till fikat/dessert blev det den här maffiga chokladkakan
Servera gärna med glass, vispgrädde och färska bär. Oavsett blir den saftig och riktigt läcker. En kladdig superläcker browniebotten med en galet god mjölkchokladkolakräm på toppen
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten
Penslar man pajskalet med lite kolasås blir pajen krispig och knäckig utanpå. Vill man ha ett mjukt pajskal kan man hoppa över den biten och hälla all sås i pajen
Vi har ju påsklov denna veckan, och jag är ledig och hemma tillsammans med barnen hela veckan. Så det blev minst sagt en heldag, men visst är det skönt med vänner man kan umgås med så där hela dagen, utan att det liksom blir jobbigt eller ansträngande på något sätt
Den är toppad med karamell och chokladsås ovanpå, pekannötter och marschmallows. Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Maken pratar fortfarande om den här saffranskakan och sa senast igår att denna måste vi baka igen till jul
Bläddra ner längst ner om ni vill göra detta underbart goda recept med en gång och för er som är nyfikna på att läsa mer ska jag berätta hela historien för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.