Vill man att det ska gå fortare kan man ju förbereda köttet dagen innan och bara slänga ner grönsakerna när man kommer hem från jobbet så står maten på bordet snabbt som ögat
Smaka av grytan, salta och peppra ev. Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. När grytan börjar vara klar, blanda lite maizena med vatten och red grytan till lagom konsistens
Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. 1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav) 2 rödlökar1 paprika3 vitlöksklyftor 1 msk chili 3 morötterFärska örter (persilja, oregano, timjan)1 msk paprikakrydda 2 lagerbladSalt/svartpeppar 1 msk fond2 dl rödvin2 dl vatten Rapsolja Sätt ugnen på 100 grader. Sätt på locket och låt grytan stå i ugnen minst 4 timmar, gärna upp till 8 timmar
Men i lördags blev grytanmer eller mindre perfekt i smak och konsistens. Krydda rejält medspiskumminchermoula - marockansk kryddblandning som bl a innehåller just spiskummin, men man kan ändå behöva mer av de "typiska" taginekryddorna, som egentligen är fler än de här, men de här funkar bra för att ge den där typiska nordafrikanska smaken
Lova mig att ni testar detta, GODE GUD vilka smaker…. Dela rotfrukterna några gånger, bitarna kan vara ganska stora så att de lätt kan plockas upp ur grytan senare
Smaka av och tillsätt eventuellt mer fond, salt eller krydda. Ett bra mode för övrigt, eftersom kött som får puttra länge blir mer lättsmält för kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.