Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa meddensparade såsen och riven ost. Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök ochsoltorkade tomater i en skål
De flesta har nog gjort lasagne i ugn men här kommer en variant där man kokar lasagneplattornaoch sedan bygger ihop demmed övriga ingredienser lagar på lager
Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa meddensparade såsen och riven ost. Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök ochsoltorkade tomater i en skål
Se till att du har bechamelsås kvar så du kan täcka de sista lasagneplattorna på toppen. Skölj spenaten noga, fräs den tillsammans med salvian snabbt i en klick smör och lägg ner i en bunke
Dennalasagne har vi ätit hos Mattias systeroch jag fastnade för den direkt. Trots det har det inte blivit av att jag har gjort den här hemma förrän idag, passade på när jag hadelax i kylskåpet som behövde ätas upp
Det finns så många goda ochlättlagade recept och jag blir lika lycklig varje gång jag hittar dem. först den kokta pastan med limecremen och sedan medspenatenochden
4 500 g färsk fylld pasta (t ex ostfylld tortellini) 2 msk smör 3 msk vetemjöl 8 dl mjölk (3%) 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 200 g kallröktlax 200 g frystbladspenat (tinad) 250 g körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost (t ex präst- eller sveciaost) färsk basilika till garnering Lägg till i inköpslistan
Fräs lök och vitlök i olivoljan utan att den tar färg. Vänd ner spenaten i såsen så att den ”smälter”. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.