Servera med sallad. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min
Skär paprikan i bitar och låt den fräsa med löken i några minuter. Rör ner kycklingkött, paprikapulver, lite cayennepeppar och salt i pannan med löken (alltsammans skall blandas)
Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
Hacka löken och paprikan och tillsätt sedan dem med kyckling och fräs på ett tag. Skär broccolin och koka den, tillsätt sedan även den med resten av fyllningen
Fördela alltsammans i pajen och täck sedan med parmesanosten. Ja, nu är det väl så att man kanske inte har smakat på alla världens Kycklingpajer, men den här skulle absolut kunna hamna på topp-tio
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Fräs purjo och champinjonerna, i med kassler och skinka. Lättkoka broccolin med lite salt. Smält margarin i en kastrull vispa i mjöl och späd med grädden, låt koka på svag värme i ca
Var noga med att röra så att det ej fastnar i pannan. Tag sedan baconet och broccolin & lägg i den förgräddade pajskalet, blanda ägg, mjölk, salt & peppar (ej för mycket salt) - häll över, toppa med riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.