Veckans nyttiga matlådor tillagades i köket igår och det blev otroligt gott. Kycklingen som fått marineras och även wokas i marinad blir riktigt saftig och smakrik tillsammans med de krispiga grönsakerna i ratatouillen
Igår blev det kycklingspett med jordnötssås till middag, såsen blev väldigt god. Blanda allt, utom salt och peppar, till marinaden och häll ner i påsen, se till att all kyckling får marinad på sig
Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Börja med att koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. När mina barn säger. De är mina tuffaste kritiker, både när det gäller mat och bak, för de är helt ärliga
Skär kycklingen i mindre bitar och hacka grönsakerna. Tillsätt alla grönsaker och stek ca 5 minuter. Häll i oystersås, fisksås och vatten, låt det sjuda ca 5 minuter
Då var det fredag igen, veckans bästa dag enligt mig. Tidigare i veckan gjorde jag en super god rätt. Jag gjorde marinerad entrecote i strimlor till egengjorda vårrullar
Rör om och låt grytan sjuda i 5 minuter. Tillsätt svamp, sockerärter, vattenkastanjer, purjolök, paprika och ana-nas och låt koka under omrörning i ca 2 minuter
Träd upp på spätt och lägg på galler i ugnsbleck. Eller sprid ut köttet på en ugnsplåt. På grillen. Smaka av med salt, svartpeppar samt citron innan servering på fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.