Förkoka lasagneplattorna så de mjuknar lite, blir en krämig lasagne då. Doppa 2-3 plattor i taget i kokande vatten i ca 1-2 min Låt de inte fastna i varandra, de klibbas lätt ihop.
(Eller gör en vanlig bechamel med smör, mjöl, mjölk och samma kryddor). Supergod snabb lasagne. Lägg pastan i botten av en ugnsform, lägg över köttfärssåsen och avsluta med gräddblandningen
Den här gången gjorde jag nämligen en annorlunda köttfärssås samt använde mig av extra mycket ostsås och gissa om det blev krämigt och gott, nästan farligt gott till och med
Börja med sås och varva sedan medlasagneplattor, sås, hälften av spenaten och keson, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och keson, lasagneplattor, sås och sist den rivna osten
Täck med folie om ytan blir för mörk innan lasagnen är klar. Fräs färsen i smör tills den fått gyllene färg, tillsätt grönsakerna och fräs någon minut tillsammans med tomatpuré
Dagens vegetariska lasagne är ett strålande exempel på just det, otroligt god och smakrik helt utan kött, fantastiskt krämig tack vare ostsåsen, och mätta blev vi absolut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.