Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Jag äter den med en klick grädde och bara njuter en stund i min ensamhet. Avsluta med att hälla över/bre ut resterande chokladsmet över den färdigmonterade tårtan
Till efterrätt gjorde vi en otroligt god chokladtårtamed tryffelglasyr och rostade pinjenötter. )Igår kväll kom min fina svägerska på besök och vi lagade den mycket goda pastan med salami, pinjenötter och ricotta som jag gjorde för någon vecka sedan
Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet
Låt blandningen kallna helt i kylskåpet, och vispa den sedan fluffig med hjälp av en elvisp. Häll grädden i en kastrull och lägg i bilarna, värm försiktigt på svag värme och rör tills bilarna har smält helt
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller franskchokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Servera gärna med glass, vispgrädde och färska bär. Oavsett blir den saftig och riktigt läcker. En kladdig superläcker browniebotten med en galet god mjölkchokladkolakräm på toppen
Stöt saffran och låt det koka upp med grädden. Smält choklad och smör var för sig. Vi bakade denna mäktiga chokladtårta till påsken men eftersom glasyren innehåller saffran så passar den väldigt bra i juletider också
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner ägg och sist vetemjöl och blanda tills du har en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.