Enkel japansk sushibowl med tofu, grönkål och sesamfrön
Jävligt gott
Jävligt gott
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl okokt jasminris
  • 4 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk risvinsvinäger
  • 1/2 tsk mirin (sött japanskt risvin som finns i asiatiska hyllan på matbutiken)
  • 400 g fast tofu
  • 1 msk kikkomansoja
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 msk risvinsvinäger
  • 2 tsk mirin
  • 1 riven klyfta vitlök
  • 1 ×2 cm färsk riven ingefära
  • 1 tsk Wasabi & Sesame spice blend från Santa Maria (min nya kärlek – no spons!) eller ungefär samma mängd sesamfrön blandade med lite chiliflakes.
  • 100 g färsk grönkål
  • 1 orange paprika (kan bytas ut mot zucchini, gurka, eller annan valfri grönsak med lite tuggmotstånd)
  • Gärna lite sjögrässallad (går att hitta torkad i asiatiska hyllan, blötlägg innan användning)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.