Vi fick kontakt med varandra och bestämde oss för att göra en collab där vi bakar ett av varandras recept och då vart såklart chokladpizzan det självklara valet för mig
Illa av mig, är så mycket annat just nu som ska hinnas med. Sedan på morgonen tog jag bort springformen, jämnade till moussen runt tårtan, spritsade på vispad grädde och toppade med massor av röda vinbär
Då vet ni att Catarina König vann med denna finaltårta, eller Catarinatårta som den kallas. En tårta med citronbottnar, fylld med passionscurd och hallonmousse och slutligen täckt med en underbar vit chokladfrosting
Koka upp hallonpurén med socker och vaniljpulver. Vispa grädden ”medium hård”. Fördela över chokladbotten, täck med plastfolie och låt stå i kyl tills det ska serveras
För att göra hallonpurè tar du och värmer upp hallon i en kastrull på spisen. 166 gr hallonpurè. Tillsätt hallonpurèn i kastrullen och koka till 115 grader. 166 gr hallonpurè
Mosa med gaffel och sen sila bort kärnorna. Koka upp fruktpurèn tillsammans med glykos. Jag valde att dekorera med mer choklad,vissa blev med vitchoklad och resten med jordgubbs smak
Toppade med en smarrig hallonfrosting och med ett hjärta av hela syrliga hallon. Rosenblad är fint och riktigt romantiskt att dekorera med och med en kaskad av skimrande sockerpärlor är skapelsen fulländad
Stackars Artur har problem med att komma hem från sin jobbkonferens några mil bort. Hallonpannacottan toppas med fördel med mosade hallon (eller varför inte chiasylt
Det svåra momentet ligger i att inte ha sönder chokladgallret mellan kök matbord något jag själv nästan lyckades med när jag glömde att jag placerat en verktygslåda mycket strategiskt precis framför matbordet och nästan föll pladask med näsan i bordet, en klassisk Mary för de som känner mig privat
Knepet för att lyckas med hallonmarängfrostingen är att det är viktigt att ha rumstempererad smör och att du tålmodigt vispar den ända tills den har svalnat till rumstemperatur
När kakan är kall ställ lätt oljade overheadblad längs kanten i formen och toppa med blåbärsmousse som får stelna i kylen ett par timmar och därefter läggs hallonmoussen över som sedan får stelna ett par timmar innan kakan kan lossas ur formen och läggas på fat för att garneras klar
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citron och vit choklad, i miniformat. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som femkronor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.