1 vaniljglass,
grädde eller vaniljkesella till serveringSå här gör du 25 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen. Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna. Servera pajen med vaniljglass, vispad grädde eller varför inte vaniljkesella. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 760
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Strö på smuldegen så de täcker hallonen, toppa med lite kokosflingor och ringla över sirap. Blanda smör, mjöl, socker och havregryn i en bunke tills det blir smulor
Många blir nog lättade och glada dessutom. Vispa ägg och socker tills det blir vitt. Mjöl och bakpulver går i samtidigt, lite försiktigt, övervispa inte
Ingredienser Portioner. 4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.